Ostružinová tvarohová zmrzlina

8. srpna 2014 v 12:15 | K a t t e |  RECEPTÍKY
Když budete mít štěstí a najdete třeba jen jeden hrneček ostružin, vyzkoušejte tuto domácí zmrzlinu. Příjemná tvarohová chuť hladí na jazyku, v každém soustu pár čerstvých ostružin.


Připravíme si:
  • 200 g čerstvých ostružin
  • 250 g kvalitního měkkého tvarohu
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce medu na přislazení
Do tvarohu vmícháme opláchnuté a lehce pomačkané ostružiny. Lépe je použít tvaroh, který má co nejméně vody. Poté opatrně přimícháme ušlehanou smetanu. Vzniklou hmotu dle vlastní chuti přisladíme medem.
Směs necháme nejlépe v plastové nádobě s víčkem v mrazáku a asi po hodině opět dobře promícháme. Tento postup opakujeme ještě alespoň třikrát. Pokud vlastníte zmrzlinový strojek, postup je ještě o mnoho jednodušší, ale lze to i bez něho. Druhý den necháme zmrzlinu v pokojové teplotě trochu "povolit" a podáváme.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnají vám mé receptíky? :o)

Jo, hrozně moc!
Jo, docela jo
Trochu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama