Vyrob si lízátko z karamelu

6. srpna 2014 v 19:46 | K a t t e |  OSTATNÍ
Potřebujeme
  • Lžíci (chceš li velké, vem si polévkovou. Chceš li malé, vem si čajovou)
  • Kastrol
  • Cukr (nejlépe obyčejný - třtinový se špatně rozpouští)
  • Vařečku (či něco na míchání)
  • Sporák
Postup:
Do kastrolu nasypeme cukr (množství odhadni sama (podle toho, kolik jich chceš)). Dáme na plotnu. Aby se to rozehřálo, nastav jí na 3. Po nějaké době (aby se to nepřipálilo) jej stáhni na 1 - 1,5. Do kastrolu přidej trochu vody a nezapomínej pořád míchat, ať se ti nepřipálí. Když bude z cukru karamel řídký, asi jako med, naber na lžíce. Nakonec dej na talířek a do lednice.
Karamel ti ztuhne a můžeš si pochutnat! Smějící se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama